Wednesday, October 10, 2012

~setiap kesulitan ada kesenangan~

Menguatkan diri dengan "segala kesulitan pasti ada kesenangan" dan . .semoga dipermudahkan satu-persatu. .Aku tahu ini bukan hukuman dariMu. .aku berbaik sangka dengan ketentuanMu. .sesungguhnya ini semua adalah UJIAN dariMu kepada diri yang hina dan lemah ini. .Alhamdulillah. .syukur ya Allah. .aku masih berada dalam rahmatMu. .masih diberi kekuatan untuk meneruskan hidup walaupun aku sedang di uji dengan sakit yang tidak diketahui darimanakah puncanya yang sebenar. .tiap malam hanya bersabar dari menggaru kerana gatal yang tersangat sehingga terasa ingin memotong kedua-dua tangan ini. .


Bila tiada kesan menggaru dengan tangan, dinding kayu menjadi ganti tuk menggaru. .biar sampai berdarah tangan ini. .terlalu perit. .tapi kesakitan itu aku tahu telah menghapuskan dosa-dosa kecilku. .InsyaAllah~. .
terasa penat bila tipa malam merasa begitu. .terlalu lemah rasanya badan ini untuk menampung segala sesakitan ini. .namun satu yang membuatkan ku bersabar dengan segalanya iaitu "Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya".aku sekarang sedang melalui jalan dan liku kehiduapn yang mencabar. .semoga aku sentiasa berada di jalan yang lurus yang penuh dengan onak dan duri ini,demi menari RedhaMu ya ALLAH.. baru-baru ini pa yang aku rancangkan dipermudahkan olehNya. .alhamdulillah. .mula-mula mak merancang supaya 4tahun lagi. .tapi bila mak sendiri merancang supaya aku dan dia membeli 3 buah rumah sekali gus dan memberi sewa ketiga-tiganya, terfikir sejenak. .mak memberi kami kebebasan tuk buat tu semua. .tp untuk mendirikan Masjid. .blum lagi. .dan mak membuat keputusan selepas dia habis belajar baru lah bina masjid. .alhamdulillah. .permintaanku untuk mengurangkan hantaran juga dipersetujui oleh mak. .jadi tidak terbeban baginya untuk mengumpul dana. . :)
sweetnyer kn. .
YA ALLAH SEMOGA SEGALA URUSAN DIPERMUDAHKAN OLEH-MU


No comments:

Post a Comment