Wednesday, June 22, 2011

~tegakkan semangat biLa runtuh~


~kenapa hati ini tiba2 ingin menangis. .seolah-olah. .tidak mahu lagi meneruskan apa2. .terasa seolah-olah tidak mahu menjadi pimpinan kelab semester hadapan. .tangan ini bergegar sekarang, menaip luahan hati ini. .terasa benar hati ini sedang menangis. .tetapi mata tidak mengalirkannya. .adakah ini hanya hasutan syaitan. .YA ALLAH. .aku mohon dariMu ya Allah. .tenangkanlah hatiku ini. .kenapa aku seperti ini ya Allah. .aku tahu satu tanggungjawab itu adalah satu amanah yang telah diberikan kepadaku. .tahu ia beban. .tapi perlu diangkat dengan amanah. .kerana ia sdh menjadi tanggungjawab sebagai pimpinan. .
setelah membaca post di KELAB ISLAH POLIKK GROUP sebentar tadi. .hati ini tersentak. .persoalan bertubi-tubi muncul di kepala dan hati ini. ."LAYAKKAH AKU MENJADI PIMPINAN SEMESTER HADAPAN???"

huuhuu. .soalan yang tidak sepatutnya aku keluarkan dari kotak fikiranku. .kalau mahu tunggu layak bila lagi aku perlu berani untuk menjadi pimpinan. .
diri ini seperti semakin kurang bersemangat. .hilang semangat. .untuk berjuang, .untuk bergerak dalam pimpinan. .adakah proses penapisan sedang berlaku sekarang??. .
Ya Allah. .aku mohon janganlah Engkau menapis diri ini. .dikala diri ini masih lagi dalam proses pentarbiyyahan diri untuk memantapkan lagi Islam dalam diri. .~

"individu yg memegang kepimpinan adalah berkualiti dan mempunyai fikrah yang jelas."


adakah aku tergolong dalam kalangan org yang mempunyai fikrah yang jelas??????yang berkualiti?????

ya Allah. .tenangkanlah hati hambu-Mu ini, YA ALLAH. .
tenanGkanLah ya ALLAH. .


ayat 286, surah al Baqarah:Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.
Ya Allah, tunjukkanlah jalan keluar dalam apa jua situasi melibatkan diri dan orang lain.
Amin~.
1 comment:

  1. TIADA PEMIMPIN YG D TANYA UNTUK MLAKSANAKAN SATU TANGGUNGJWB...IA D BERI DAN KENALAH TERIMA DGN HATI TERBUKA DAN BERTNGGUNGJWB

    ReplyDelete